service-icon

Conversion Rate Optimization

De bestelstraat op je website heeft als doel bezoekers om te zetten naar klanten. Het formulier op je website heeft als doel e-mailadressen te verzamelen voor de nieuwsbrief. Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk bezoekers dat doel voltooien?

Door de website te analyseren en advies te geven over verbeteringen, kan Pink Marketing helpen je website efficiënter te maken - dit noemen we conversie-optimalisatie. Daarnaast kan ons creatieve zusje Pünktlich je ook nog eens direct helpen met het uitvoeren van de optimalisaties!

Wat is conversie-optimalisatie (CRO)?

Conversie-optimalisatie, of Conversion Rate Optimization (CRO), is het systematisch verbeteren van een website om het percentage bezoekers dat een gewenste actie onderneemt te verhogen. Het CRO-proces omvat het in kaart brengen van hoe bezoekers zich op de website gedragen en wat hen tegenhoudt het beoogde doel te bereiken. Als een bezoeker de gewenste actie van een website voltooit, noemen we dat een conversie.

We berekenen het conversiepercentage door het aantal voltooide doelen te delen voor het totale aantal sessies:

tabel1

Door aanpassingen in structuur, vormgeving, teksten en kleurgebruik kan een website altijd verbeterd worden. Denk bijvoorbeeld aan het in stappen opdelen van de bestelstraat of het verminderen van het aantal invulvelden van een formulier.

Conversie-optimalisatie is snel de moeite waard, vanwege de hefboomwerking van een verbeterd conversiepercentage:

tabel2

Het voorbeeld laat zien wat voor verschil een 1% stijging in het conversiepercentage van een website kan maken. Het aantal sessies door gebruikers is gelijk gebleven, maar de omzet is verdubbeld. In plaats van 1 op 100, heeft nu 2 op de 100 sessies een bestelling opgeleverd. Omdat de webshop dubbel zo efficiënt is geworden, is alles wat met de website te maken heeft dubbel zo aantrekkelijk geworden - zoals online adverteren of zelfs de kosten om de website up-to-date te houden!

Geïnteresseerd hoe wij jou kunnen helpen met het conversie-optimalisatie? Neem dan contact met ons op!