Adecco: de juiste doelgroep voor de juiste vacature!

Adecco: de juiste doelgroep voor de juiste vacature!

ADECCO

The Adecco Group is inmiddels 1 van de grootste organisaties op het gebied van uitzendbureaus in Nederland. Met bureaus verspreid door het hele land zijn ze door de jaren heen een toonaangevende organisatie geworden in vrijwel elke branche, zowel nationaal als internationaal. Inmiddels zijn ze zo groot geworden dat er verschillende sub-labels zijn opgezet die zich allen specialiseren in specifieke vakgebieden op elk niveau en op ieder moment in een carrière.

Modis is 1 van de grootste sub-labels van The Adecco Group die zich richt op vacatures voor een 3-tal categorieën op het gebied van Technologie. Deze zijn op te delen in Engineering, IT & Life Sciences en bestaan uit een groot aantal specialistische vacatures. Modis heeft een uitgebreid netwerk waar zij samen werken met zowel nationale als internationale ondernemingen.

Voor het label Modis heeft Pink Marketing de gehele online strategie ontwikkeld van zowel een branding campagne tot een specifieke campagne om vacatures te vullen. Met de opgezette strategie is er gekeken hoe creatie, data en media kunnen bijdragen aan maximale resultaten.

Strategie

Pink Marketing heeft een strategie opgezet die het maximaal haalbare uit Modis kan halen. Het belangrijkste aspect hierbij was om de campagne zo in te richten dat de juiste doelgroep binnen het juiste kanaal werd bereikt.

De campagne is opgezet aan de hand van het Touch & Tell model. Om de naamsbekendheid van Modis te vergroten is de Touch fase ingezet waarbij de focus lag op het bereiken van de doelgroep waar met name is gekeken naar het totale unieke bereik van de campagne. Door middel van een aantal doelgroep onderzoeken en analyses van de huidige gebruikers konden we erg goed in kaart brengen waar de potentiële kandidaten zich online bevinden. Gebruikers die in in de touch fase interesse hebben getoond, zijn via first party doelgroepen opgevangen en meegenomen naar de Tell fase.

In de Tell fase is vervolgens gekozen om content te pushen via display en social media en uiteindelijk de zoekvraag op te vangen met paid search. Op display hebben we deze content ingezet op relevante website passend bij de doelgroep, bijvoorbeeld tech-gerelateerde websites.

Op social media is er tweewekelijks content gepusht specifiek gericht op de relevante doelgroep. Door frequent nieuwe content aan te bieden konden we doelgroep scherp houden, maar ook inspelen op de actualiteit. Daarnaast is op basis van het doelgroeponderzoek ingezet op relevante kanalen. Zo is er gebruik gemaakt van Facebook, Instagram en Reddit; een platform met een groot bereik aan ‘techies’.

Uiteindelijk hebben we middels het inzetten van paid search specifieke zoekvraag opgevangen, die we vervolgens hebben gekoppeld aan specifieke vacatures.

65.000
Bezoekers
20 mil
Contactmomenten
10%
Uplift in Leads